Archive

Sunday, December 22, 2013





(Rehîm Reşîdî / Washington (BasNews

 Silêmanî’deki Amerikan Üniversitesi için oluşturulan yardım fonu, Amerika’nın başkenti Washington’da düzenlenen bir kutlamayla tanıtıldı.

Dr. Berhem Salih, Silêmanî Amerikan Üniversitesi Yürütme Kurulu Başkanı, Irak’ın Amerika Büyükelçisi Luqman Feylî , çok sayıda işadamı ve Amerikalının da katıldığı kutlamayla, Silêmanî Amerikan Üniversitesi Fonu “The American University of Iraq Foundation (AUIF)” Washington’da çalışmalarına başladı. Söz konusu fonun amacı bu üniversite için bağış toplamak.

Toplantıda konuşan Dr. Berhem Salih, Luqman Feylî ve Üniversite Rektörü Dr. Down Dêkl, Silêmanî Amerikan Üniversitesi’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki bilimsel çalışmalar açısından ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.  

Ayrıca üniversiteyi konu alan kısa bir filmin de gösterildiği toplantıda salon üniversitenin çeşitli fotoğraflarıyla süslendi. Toplantıya katılanlar Amerikan Üniversitesi’nin Duhok’ta da açılmış olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Çok sayıda Amerikalı şahsiyetin ve bazı üst düzey diplomatın katıldığı toplantının yanısıra şehirde Kürd meselesi de tartışıldı. Katılımcılar ve konuşmacılar özellikle Kürd öğrencilerin Kürdistan’daki Amerikan Üniversitesi’nden  yararlanmasını ve bilimsel çalışmalara katkıda bulunmasını istedi.  

No comments: