Archive

Monday, January 27, 2014

Nuceyfi, ABD’de Maliki’yi kınadı Kürdistan’ı övdü

Usame Nuceyfi                     Rehîm Reşîdî       




Rehîm Reşîdî / BasNews


Irak Parlamento Başkanı Usame Nuceyfi başkanlığındaki Irak Parlamentosu Temsilciler heyetinin ABD temasları çerçevesinde, Brookings Enstitüsü’nde Nuceyfi için bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında siyasi aktivistler, diplomatlar, dış ülke temsilcileri ve ABD’li üst düzey yetkililer de hazır bulundu.
Irak Parlamentosu Başkanı Nuceyfi, konuşmasında Irak’ın bugün içinde bulunduğu siyasi krize ve güvenlik sorununa dikkat çekerek merkezi hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi. Nuceyfi, merkezi hükümeti Irak’ın içinde bulunduğu kaos ortamını yaratmakla suçlayarak Nuri Maliki’nin Irak’taki Sünni vatandaşlara karşı savaş açtığını ve bu siyasetin beraberinde mezhep çatışmalarını ve Irak’taki krizi derinleştireceğini belirtti.
Brookings Enstitüsü’nde gerçekleştirdiği konuşmasında Nuceyfi, Bağdat-Hewlêr arasındaki sorunlara da değinerek Kürdistan Bölgesi’ndeki ilerlemelerden övgüyle söz etti ve Kürdistan Bölge başkanlığının siyasi çabalarını çok akılcı ve yerinde bulduğunu söyledi. Nuceyfi, ayrıca Kürdistan Bölge Başkanı Mesûd Barzanî’nin sorunları çözmede büyük rol oynadığını da sözlerine ekledi.
Aynı zamanda Federal Irak Yasa Komisyonu Başkanı olan Nuceyfi, konuşmasının devamında Kürdistan Bölge hükümetinin yaptığı işlerin ve attığı adımların anayasal olduğunu ve Irak’ın diğer bölgeleri için iyi ve gelişmiş bir model olabileceğini açıkladı. 

No comments: