Archive

Saturday, February 8, 2014

‘PDK ve YNK’yi en kısa zamanda terör örgütleri listesinden çıkaracağız’



BasNews (Washington) 


Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı İran ve Irak Danışmanı Brett McGurk en kısa zamanda Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) Amerika’nın terör örgütleri listesinden çıkarılacağını açıkladı. 
Kürdistan Bölgesi Başkan Mesut Barzani’nin Amerika ziyaretinin ertelenmesinden sonra gündeme gelen PDK ve YNK’nin halen Amerika’nın terör örgütleri listesinde yer aldığına dair muhabirimiz Rehîm Reşîd’in yaptığı haberlerden sonra ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan resmi bir açıklama geldi. 
ABD Kongresi dış ilişkiler komisyonu tarafından konuya ilişkin bir soru önergesi sunuldu. Dışişleri Bakanlığı İran ve Irak Danışmanı McGurk, yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesine cevaben yaptığı açıklamada ‘Kürdler bizim Irak’taki en yakın müttefikimiz. Terörizme karşı savaşta bölgede barış ve huzuru sağlamak için çok ciddi katkıları oldu. Bu yüzden PDK ve YNK gibi önemli iki Kürd partisinin halen ABD’nin terör örgütleri listesinde olması kabul edilemez. En kısa zamanda iki parti de bu listeden çıkararılacaktır’ dedi. 

No comments: